Усі новини

Увага Гістамін!!!

Поділитися:

✨Гістамін є широко розповсюдженим біогенним аміном, підвищене накопичення якого в деяких продуктах харчування за певних умов може бути причиною харчових отруєнь. Він є природною складовою частиною продуктів харчування, через те що в процесі життєдіяльності утворюється в різних тканинах тварин. Природний вміст гістаміну невеликий, і він не впливає негативно на організм.

⭕Утворюється гістамін у продуктах харчування внаслідок порушеннях умов їх зберігання.
Наприклад,накопичення гістаміну в рибі може відбуватись в період від вилову до заморожування, особливо якщо риба в цей час зберігається без охолодження. Можливо накопичення гістаміну в рибі й при порушенні режиму зберігання в холодильнику, а, також, при недотриманні технології розморожування і термінів зберігання перед термічною обробкою.

✳️Фахівцями санітарно-гігієнічної лабораторії ДУ “Київський міський ЦКПХ МОЗ” виконуються відповідні дослідження фотоколориметричним методом згідно ДСТУ 4894:2007 «Риба та рибні продукти та фотометричний метод дослідження» відповідно до галузі акредитації ДСТУ ISO 10012:2005. Для проведення відповідного аналізу Ви можете звернутись до Центру через форму на нашому офіційному сайті. www.kyiv.cdc.gov.ua

Знайти