11 липня у м. Києві зареєстровано 3 випадків захворювання на сальмонельоз серед працівників одного з приватних дитячих дошкільних закладів м.Києва.

Наразі, всі хворі перебувають на лікуванні в медичних закладах міста.

ДУ «Київський міський ЦКПХ МОЗ України» проінформувала ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві та Департамент охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) про випадки захворювання. Розпочато епідеміологічне розслідування.

Нагалуємо:

Сальмонельоз — гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи.

Механізм передавання інфекції — фекально-оральний. Інфікування відбувається через продукти харчування, першочергова роль належить м’ясо-молочним та рибним продуктам.

Симптоми сальмонельозу:

підвищення температури,

головний біль,

слабкість,

нездужання,

біль в животі,

нудота,

блювання,

діарея.

Профілактика сальмонельозу:

обов’язково ретельно мийте руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням

використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел;

вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;

використовувати харчові продукти, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад, пастеризоване молоко. Придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити, яйця перед приготуванням обов’язково мити;

мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді.
не купувати на стихійних ринках молочну, м’ясну продукцію та яйця, а також звертати увагу на температурний режим зберігання продукції в торгівельній мережі;